Haberler
New member

Üniversite sınavı YKS'nin ikinci oturumu olan AYT (Alan Yeterlilik Testi) üniversitelerin 4 yıllık bölümlerini tercih edecek öğrenciler için uygulanıyor. 22 Haziran Pazar günü AYT sınavına katılan öğrenciler, AYT'de hangi sorunların zorladığına dair yorumlarını sosyal medyada ve bazı forumlarda paylaşıyor. Bilgi odaklı YKS etabı olduğu bilinen AYT ne kadar zordu, hangi sorular zorladı? İşte, YKS AYT soru yorumları...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) üç oturum halinde gerçekleşiyor. Her sene ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavının TYT oturumu 21 Haziran'da yapıldı. AYT oturumu ise 22 Haziran günü gerçekleşiyor ve peşinden adaylar YDT sınavına katılacak. Sınavın ardından öğrenciler YKS AYT ve YDT oturumlarındaki soruların zoruluk derecesine dair yorumlarını sosyal medyadan paylaşıyor. YDT'ye giren öğrenciler, ''AYT soruları ne kadar zordur, hangi sorular zorladı?'' şeklinde solar yöneltiyor.

Alan Yeterlilik Sınavı'na (AYT) bu sene 1 milyon 721 bin 52 aday başvurdu. 4 yıllık eğitim için AYT'ye katılan öğrenciler ise sınava dair görüşlerini, sorular hakkındaki yorumlarını ise sosyal medyada yayımladı. İşte, AYT oturumu hakkında bazı yorumlar:

Sosyal medyada sınava katılan adaylar, matematik ve tarih sorularında zorluk çektiklerini ifade etti. İşte, bazı paylaşımlar: ''Ayt matematikte işlem yapmak için sayı arıyorum.'' ''Öylesine kendimi denemek için girdim 4 senedir girdiğim en kolay tyt ve ayt'di sizler ne düşünüyorsunuz.''