TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu taslak raporunu tamamladı

Son Dakika

Moderator
Sorunlar ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporda, iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerinin kısa vadeli tedbirlerle yönetilemeyecek ölçüde yapısal ve süreklilik arz eden bir nitelik taşıdığı belirtildi - Zirai don olaylarına ilişkin tüm verileri kapsayan ulusal düzeyde merkezi bir veri tabanı oluşturulması, zirai don riskinin yönetilmesinde Tarım ve Orman Bakanlığı, TARSİM ve ilgili kurumlar arasında veri paylaşım protokolleri yapılması tavsiye edildi - Bölgesel iklim modelleri ve uzun dönemli iklim projeksiyonları esas alınarak tarımsal üretim planlamasının yeniden yapılandırılması önerilen raporda, TARSİM kapsamında zirai don teminatının erişilebilirliğinin artırılması ve kapsayıcılığın güçlendirilmesi, risk yönetiminin temel unsurlarından biri olarak nitelendirildi - Don afetinden etkilenen üreticilerin kredi ve borçlarının yeniden yapılandırılmasının yanı sıra yeni üretim dönemine girebilmelerini sağlayacak şekilde finansal erişimlerinin de desteklenmesinin önemine işaret edildi

Geri