Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SON DAKİKA! AFAD duyurdu: Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem
AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 00.24’te 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 11.04 kilometre olarak kaydedildi. Deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi.
Depremin ardından CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "5.1-5.2 gibi en uç noktada olan depremler. Bu soğukta insanlar dışarı çıkmasınlar. Bu rutin devam eden bir olay. Bunlar birbirine paralel dizilmiş ama birbiriyle bağlantısı olmayan faylar. Büyük bir depremi tetikleyecek bir deprem beklemiyorum. 6'lık deprem olabilir belki ama 6.5'u bulan bir deprem beklemiyorum" dedi.
BALIKESİR VALİSİ USTAOĞLU: SAHA TARAMALARI DEVAM EDİYOR
Depremin ardından açıklamada bulunan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, "Sındırgı ilçemizde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. AFAD ve ilgili kurumlarımız tarafından saha taramaları devam etmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.