Otomobil
Moderator
ABD’nin California eyaletinde yaşayan 48 yaşındaki Venessa Johnson, 2024 yılında böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Shih Tzu cinsi köpeği Oliver’ın ardından yaşadığı derin yas sürecinde dikkat çekici bir karar aldı. Johnson, köpeğini klonlatmak için yaklaşık 50 bin dolarharcadı. Ancak süreç tamamlandığında bu kararından pişmanlık duyduğunu açıkladı.
11 AY SÜRDÜ, ÜÇ DENEME YAPILDI
İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Johnson, Oliver’ın ölümünün ardından yaşadığı duygusal boşlukta bir klonlama ilanıyla karşılaştığını ve bu seçeneğin kendisine umut verdiğini söyledi. Klonlama sürecinin üç başarısız denemeyle ilerlediğini belirten Johnson, her başarısız girişimin kendisini daha da yıprattığını ifade etti. Toplam 11 ay süren sürecin sonunda bir yavru dünyaya geldi ve Johnson köpeğe "Ollie" adını verdi.
'O DUYGUSAL HALDEYKEN KARAR VERDİM'
Johnson, yavru köpek doğduğunda artık yas sürecinin farklı bir aşamasında olduğunu belirterek, "Geriye dönüp baktığımda, daha fazla zaman tanısaydım muhtemelen klonlama yoluna gitmezdim. Bir barınaktan, yaşam tarzıma daha uygun yaşlı bir köpek sahiplenirdim" dedi.
ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
Klonlama yerine barınaktan köpek sahiplenmesi gerektiği yönündeki eleştirilere de yanıt veren Johnson, yıllardır barınaklarda gönüllü olarak çalıştığını ve bağış yaptığını vurguladı. Johnson, "Klonlanmış bir köpeğe sahip olmam, hayvanlara yardım etme konusundaki sorumluluğumu ortadan kaldırmıyor. Tepki çeken şey, yardım fikri değil, harcanan para" ifadelerini kullandı.
'YAS DÖNEMİNDE ACELE KARAR VERİLMEMELİ'
Johnson, benzer kayıplar yaşayanlara da seslenerek, yas sürecinde aceleci kararlar alınmaması gerektiğini söyledi. "İnsanlar kendilerine yas tutma izni vermeli. Sevginin bir evcil hayvan öldüğünde yok olmadığını, sadece biçim değiştirdiğini kabul etmek gerekiyor" diye konuştu.
ABD basını Trump'ın bilinmeyen yatırımlarını yazdı: Servetini böyle katlamış!
Son dakika... İstanbul'da yolcu otobüsünün çarptığı otomobil gişede sıkıştı! Ekipler sevk edildi