Haberler
New member

Bolu, Çanakkale, Manisa, Mersin ve Aydın'da orman yangını çıktı. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için çalışma başlattı. Ayrıca Çanakkale'de Güzelyalı köyü tedbiren boşaltıldı.

Bolu'nun Mudurnu, Çanakkale'nin merkez ilçesine bağlı Kepez beldesi, Manisa Soma, Mersin Bozyazı ve Aydın'ın Germencik ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın sonrası Çanakkale Merkez Güzelyalı köyü tedbiren boşaltıldı. Ekiplerin çalışması sonrası Aydın'ın Germencik ilçesinde çıkan orman yangını karadan ve havadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Mudurnu ilçesine bağlı Göncek köyü yakınlarındaki bölgeye üç yangın söndürme helikopteri, itfaiye ve arazözler sevk edildi. Bölgede yaşayanlar da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Mersin Bozyazı ilçesindeki Kozaağacı Yaylası Kabaağaç mevkisinde henüz bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye, yangın söndürme helikopteri ile Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için çalışma başlattı.

Aydın'ın Germencik ilçesi kırsal Dağyeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanda yangın çıktı. İhbarla bölgeye Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteri ile çok sayıda arazöz sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale ile alevlerin önü yerleşim yerleri ve ormanın blok olarak ağaçların bulunduğu kısmına ulaşmadan kesildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, karadan ve havadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Çanakkale'nin merkez ilçesine bağlı Kepez beldesi Dardanos mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri, orman işletme arazözleri ve hava araçları sevk edildi. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor. BİR KÖY TEDBİREN TAHLİYE EDİLDİ Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çanakkale merkezde orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızlı ilerliyor. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tedbiren Güzelyalı bölgesindeki vatandaşlarımızın tahliyesine başlanmıştır. Vatandaşlarımızın gerekmedikçe trafiğe çıkmamaları önem arz etmektedir.” dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan orman yangınını ekipler, kontrol altına alabilmek için çalışma başlattı.

Orman Genel Müdürlüğü'nden (OGM) yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Manisa Soma, Bolu Mudurnu, Çanakkale Merkez ve Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangınına 11 uçak, 27 helikopter, 128 arazöz, 5 iş makinesi ve 796 personel ile havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangınların bir an evvel kontrol altına alınması için mücadelemiz devam ediyor."